Verloskundige Huissen, thuis bevallen
Iedere zwangerschap
een unieke ervaring
 

De werkwijze bij Verloskundigenpraktijk Huissen

De werkwijze bij Verloskundigenpraktijk Huissen

Huissen is een plaats waar veel nieuwe huizen worden gebouwd en waar veel jonge stellen komen wonen. Daardoor is er vraag naar een verloskundige in de buurt. Verloskundigenpraktijk Huissen ligt centraal in de stad, in de Van Gelrestraat, en is goed bereikbaar.

Marloes Jansen en Gabi Knuiman heten je welkom in de praktijk.

Hoe ga je verder na een positieve test

Verloskundigenpraktijk Huissen begeleidt vrouwen al vanaf het moment dat ze een positieve zwangerschapstest hebben. Je kunt tijdens kantoortijden telefonisch een afspraak maken op nummer 06 – 3384 0515. Tijdens dit eerste gesprek maken we direct een afspraak voor de intake en de eerste echo. 

Intake
Het intakegesprek voeren we bij jou thuis en duurt ongeveer een uur. De verloskundige noteert dan alle persoonsgegevens, medische geschiedenis en informatie over eventuele aangeboren afwijkingen die in jouw familie (of die van je partner) voorkomen. Daarnaast ontvang je een hoop folders met praktische informatie en een formulier om bloed te laten prikken. Dit wordt elke dag gedaan door medewerkers van het huisartsenlaboratorium, tussen 8.00 en 10.30 uur bij Fysiotherapie Huissen in de Van Gelrestraat en van 07.30-12.00 en van 15.30-16.30 bij Medisch Centrum Loovelden in de Plaza. Ook kan er geprikt worden bij verschillende locaties van Ziekenhuis Rijnstate. Voor meer informatie kijk op Rijnstate.

We plannen het eerste bezoek bij je thuis en kiezen in overleg een tijdstip dat ons allebei het beste uitkomt. Na de intake maken we een afspraak voor de vervolgafspraken. Deze vinden plaats tijdens het spreekuur op de praktijk op de dinsdagmiddag en avond.

 

De partners van Verloskundigenpraktijk Huissen

Onze praktijk is aangesloten bij de Kring van Verloskundigen in Arnhem en omstreken. Hierbinnen zijn verloskundigen actief in verschillende werkgroepen om de verloskundige zorg in de regio te verbeteren en nieuwe initiatieven te ontwikkelen.

Daarnaast nemen we deel aan het verloskundig samenwerkingsverband met gynaecologen uit Arnhem. Binnen dit samenwerkingsverband is regelmatig overleg en maken we goede afspraken over protocollen en zorgverlening.

Ook zijn wij ingeschreven in het kwaliteitsregister voor Verloskundigen van de KNOV. Mochten wij een keer geen dienst draaien of dubbel staan, dan is er natuurlijk een achterwachtregeling, zodat er altijd iemand dienst heeft die je kan helpen als dit nodig is.

De praktijk heeft een contract met Ziekenhuis Rijnstate, zodat je hier poliklinisch kan bevallen. Ook is er regelmatig overleg met kraamzorgorganisaties, het consultatiebureau en de gemeente.